Martinova pojedina malo drugače
BINE PRIPOROČA: MARTINOVA PRSA
Sestavine
- račje prsi
- mlinci
- 1 košček ingverja
- 1 kozarček vloženega rdečega zelja
- samoraslo grozdje (Jurka oz. Izabela)
- Sol
- Poper
- olivno olje
Postopek
Račje prsi s kožo solimo in popramo ter položimo na vročo ponev z olivnim oljem s kožo obrnjeno navzdol.
Na koži račko pečemo toliko časa, sa se zlatorjavo zapeče in koža postane hrustljava. Obrnemo še za kratek čas na drugo stran.
Nato jih prestavimo na pekač in nadaljujemo peko v pečici ogreti na 210 stopinj. Pečemo 6-7 minut. V isti ponvi, kjer smo opekali račje prsi prepražimo sesekljan ingver, polovičke grozdja ter dodamo odcejeno rdeče zelje. Tekočino prihranimo. Dušimo do mehkega. Solimo in popramo.
Tekočino rdečega zelja, ki smo jo prihranili vlijemo v kozico, po želji dodamo malo sladkorja ali medu ter kuhamo toliko časa, da se zgosti v sirup.
Mlince skuhamo v slanem kropu, jih odcedimo in prepražimo na ocvirkih.
Po okusu začinimo in postrežemo.