Zagriz' | Binetov nasvet za novoletno večerjo

Binetov nasvet za novoletno večerjo

Novoletna večerja, da se podpremo za pričakovanje novega leta 2021, ki bo upam, manj naporno, kot je bilo letošnje!

Če ste v dilemi, kaj postaviti na mizo za svoje najdražje, imam nasvet „simpl k pasulj“ – v „maxi“ paketu Zagriz’ boste našli fenomenalne sestavine za „top shit“ večerjo za 4-6 jedcev. Kako se lotiti?

Predjedi za prstke polizat‘

Iz tuninega sashimi fileja pripravite odličen tatarec z dodatkom sesekljane šalotke, sojine omake, wasabija in sezamovega olja ali pa uporabite praženi sezam, bo tudi super.

Dimljeni losos pa postrezite na popečenem ajdovem kruhku z orehi ter avokadom. Če pa nastrgate čez vse skupaj še malo zorjenega ovčjega sira in pomarančne lupine (prej jo dobro operite!), pa boste v družbi izpadli “like a boss”.

Topla predjed za brbončice razdražit’

Enostavna in hitra pot do uspeha – lovke hobotnice in argentinske kozice na vroči ponvi na hitro opecite na oljčnem olju, začinite s soljo in poprom. Krožnik dokončajte s “čist hudo” chimichurri omako (takoj poiščite recept in gas v kuhinjo probat!).

Glavna jed za želodčke pomirit’

Tukaj ni kaj za filozofirat. Pri tako hudi sestavini, kot je ribeye stejk, nimate kaj zafrknit, le prepeč’t ga ne smete – “max” kar še dopustim, je medium pečeno, a raje izberite medium rare. Če pa stejku med peko na ponvi dodate še maslo, timijan in sveže strt česen….. si pa brez slabe vesti lahko nadenete pravo kuharsko kapo :). Zraven mesa pa servirajte dobre skutne štruklje in zmaga nad letom 2020 je zagotovljena.

Sladica

… pa naj bo samo vaša pogruntavščina, dodajte svoj pečat k nepozabni novoletni večerji 2021!

vaš Bine Volčič

 

 

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

Presenetite z darilom na dom