Novoletna večerja, da se podpremo za pričakovanje novega leta 2021, ki bo upam, manj naporno, kot je bilo letošnje!
Če ste v dilemi, kaj postaviti na mizo za svoje najdražje, imam nasvet „simpl k pasulj“ – v „maxi“ paketu Zagriz’ boste našli fenomenalne sestavine za „top shit“ večerjo za 4-6 jedcev. Kako se lotiti?
Predjedi za prstke polizat‘
Iz tuninega sashimi fileja pripravite odličen tatarec z dodatkom sesekljane šalotke, sojine omake, wasabija in sezamovega olja ali pa uporabite praženi sezam, bo tudi super.
Dimljeni losos pa postrezite na popečenem ajdovem kruhku z orehi ter avokadom. Če pa nastrgate čez vse skupaj še malo zorjenega ovčjega sira in pomarančne lupine (prej jo dobro operite!), pa boste v družbi izpadli “like a boss”.
Topla predjed za brbončice razdražit’
Enostavna in hitra pot do uspeha – lovke hobotnice in argentinske kozice na vroči ponvi na hitro opecite na oljčnem olju, začinite s soljo in poprom. Krožnik dokončajte s “čist hudo” chimichurri omako (takoj poiščite recept in gas v kuhinjo probat!).
Glavna jed za želodčke pomirit’
Tukaj ni kaj za filozofirat. Pri tako hudi sestavini, kot je ribeye stejk, nimate kaj zafrknit, le prepeč’t ga ne smete – “max” kar še dopustim, je medium pečeno, a raje izberite medium rare. Če pa stejku med peko na ponvi dodate še maslo, timijan in sveže strt česen….. si pa brez slabe vesti lahko nadenete pravo kuharsko kapo :). Zraven mesa pa servirajte dobre skutne štruklje in zmaga nad letom 2020 je zagotovljena.
Sladica
… pa naj bo samo vaša pogruntavščina, dodajte svoj pečat k nepozabni novoletni večerji 2021!
vaš Bine Volčič