Kapesante ali jakobove pokrovače so zares idealne kot predjed, saj so pripravljene v nekaj minutah!
KRASOTICE KAPESANTE NA ŽARU PO BINETOVO
Sestavine
Postopek
Njihov okus je izjemno nežen, maslen ter spominja na oreščke.
Odpiranje svežih kapesant zahteva nekaj veščin in poseben pripomoček, zato jih je lažje in bolj varno kupiti že očiščene.
Chef Bine jih je na »chefovskem pikniku« pripravil na žaru in to kar v njihovih školjčnih lupinah. Potresel jih je z malo soli in popra ter pokapal z oljčnim oljem. Z mesom navzdol jih je položil na rešetke žara in po samo 2 minutah že obrnil in postregel v lupinah. Za piko na i je dodal malenkost tartufove majoneze in drobno narezan sveže drobnjak.
Na pikniku lahko kot gostitelji na otročje enostaven način navdušite svoje goste s to morsko delikateso iz škotskega Atlantika.
Dober tek …