Zagriz' | Pečene jagnječje kronice

Pečene jagnječje kronice

Jagnječjo zarebrnico pred pečenjem pustimo približno 20 minut na sobni temperaturi, da se lepše speče. Dobro jo nasolimo in popramo, ter jo najprej na hitro z vseh štirih strani opečemo na vročem olju. Nato ponev prestavimo v ogreto pečico na 210 stopinj. Zarebrnico brez težav preložimo na pekač, če ponev nima kovinskega ročaja.

Jagnječja zarebrnica

V pečici zarebrnico skupaj z vejico rožmarina in nekaj stroki česna pečemo z maščobo obrnjeno navzgor še 8-10 minut, nato pa jo položimo na desko in pustimo počivati 10 minut. Jagnječja kronica se lepo poda s pečenim melancanom in staranim ovčjim sirom, ki ga lahko naribamo povrhu.

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

Presenetite z darilom na dom