Zagriz' | Čiščenje in priprava lignjev na žaru

Čiščenje in priprava lignjev na žaru

Lignje poznamo na več načinov – polnjene, ocvrte, tudi v brodetu. Ampak nič ne ohrani
njihovega nežnega okusa in teksture tako kot hitra priprava na žaru.

Čiščenje lignjev

Čiščenje lignjev je izredno enostavno in ga lahko brez večjega napora opravite doma. Z eno roko zgrabimo za trup, z drugo pa za glavo, nežno zavrtimo in izvlečemo lovke ter notranje organe. Lovke odrežemo tik pod očmi in jih shranimo za pripravo, ostali del pa zavržemo. Iz trupa potegnemo kost in morebitne mehke dele, ki so še ostali znotraj trupa.

 

Čiščenje lignjev

Priprava lignjev na žaru

Lignje rahlo polijte z olivnim oljem, ter jih na žaru popecite na vsaki strani zgolj za 2-3 minute. Podobno lahko uporabite tudi rebrasto ali celo navadno ponev, poskrbite samo, da bo dovolj vroča.

Lignji na žaru

Chimichurri omaka

Naš nasvet za svežino ob sladkem lignju s priokusom žara je hitra in enostavna chimichurri omaka. Na majhne kocke narežite in zmešajte rdečo, zeleno in rumeno papriko ter čebulo. Nasekljajte in dodajte še česen, origano in peteršilj. Stisnite sok limete, začinite s poprom, soljo in kajenskim poprom, prelijte z olivnim oljem in dobro premešajte ter postrezite ob pečenem lignju.

Chimichurri omaka

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

Presenetite z darilom na dom