BOŽIČNI BEEF WELLINGTON
Sestavine
- 3 x 300 g striploin steak
- 2 pak. pršuta
- 2 žlici gorčice
- 2 pak. listnatega testa
- 1 kg gozdnih gob
- 3 jajca
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 šopek svežega peteršilja
- sol
- poper
- olje
Postopek
Stejke nežno solimo in popramo ter jih na vročem olju na hitro opečemo iz vseh strani.
Ko se ohladijo, jih premažemo z gorčico.
Na ponvi z malo olja prepražimo sesekljano čebulo in česen ter dodamo odtaljene in ožete gobe. Pražimo toliko časa, da tekočina povsem izpari. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo sesekljan sveže peteršilj. Vse skupaj ohladimo ter zmiksamo ali drobno sesekljamo.
Po delovni površini razgrnemo živilsko folijo, po njej razporedimo rezine pršuta. Gor naložimo zvrhano žlico sesekljanih gob. Na vse skupaj položimo stejk, dodamo še eno žlico gob in razporedimo po mesu.
Vse skupaj tesno zavijemo v folijo in postavimo za nekaj časa v hladilnik. Medtem razgrnemo listnato testo, ga premažemo z jajcem, nanj položimo mesni zvitek. Vse skupaj zavijemo v listnato testo in oblikujemo ličen paketek.
Po vrhu premažemo z jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinj približno 25 minut.