Zagriz' | BOŽIČNI BEEF WELLINGTON
Skip to content

Brezplačna dostava nad 40 €!

Menu
Iskanje
0 04 292 7999
Najboljše za pod zob
Menu
  • Kategorije izdelkov
  • Vsi izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Ugodnosti in novosti
  • Začinjeni nasveti
  • Seznam želja

Domov > Začinjeni nasveti > BOŽIČNI BEEF WELLINGTON

  • Ugodnosti in novosti
  • Kategorije izdelkov
    • Pojdi nazaj
    • Pokloni darilo
      • Pojdi nazaj
      • Paketi
      • Boni in darila
    • Rdeče meso
    • Divjačina
    • Mesni izdelki
    • Vse za shrambo
      • Pojdi nazaj
      • Ostalo
    • Raki in morski sadeži
    • Glavonožci
    • Zamrznjene ribe
    • Perutnina in belo meso
    • Predpripravljeni izdelki
      • Pojdi nazaj
      • Nekaj sladkega
      • Slano
    • Gotove jedi
    • Krompir
    • Konzervirani izdelki
    • Testenine
    • Vinska karta
      • Pojdi nazaj
      • Rdeče vino
    • Sadje in zelenjava
    • Žgane pijače
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Akcijski izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Začinjeni nasveti
  • Kontakt
  • O nas

BOŽIČNI BEEF WELLINGTON

  4   60

Sestavine

  • 3 x 300 g striploin steak
  • 2 pak. pršuta
  • 2 žlici gorčice
  • 2 pak. listnatega testa
  • 1 kg gozdnih gob
  • 3 jajca
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • olje

Postopek

Stejke nežno solimo in popramo ter jih na vročem olju na hitro opečemo iz vseh strani.

Ko se ohladijo, jih premažemo z gorčico.

Na ponvi z malo olja prepražimo sesekljano čebulo in česen ter dodamo odtaljene in ožete gobe. Pražimo toliko časa, da tekočina povsem izpari. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo sesekljan sveže peteršilj. Vse skupaj ohladimo ter zmiksamo ali drobno sesekljamo.

Po delovni površini razgrnemo živilsko folijo, po njej razporedimo rezine pršuta. Gor naložimo zvrhano žlico sesekljanih gob. Na vse skupaj položimo stejk, dodamo še eno žlico gob in razporedimo po mesu.

Vse skupaj tesno zavijemo v folijo in postavimo za nekaj časa v hladilnik. Medtem razgrnemo listnato testo, ga premažemo z jajcem, nanj položimo mesni zvitek. Vse skupaj zavijemo v listnato testo in oblikujemo ličen paketek.

Po vrhu premažemo z jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinj približno 25 minut.

Izdelki uporabljeni v receptu

Trenutno razprodano
Monini classico

Volumen: 0.75 l

9,24 €
V košarico
JAJCA (hlevska reja)

Enota: paket

0,25 €
V košarico
kg
ANGUS HRBET STEAK 300g (STRIPLOIN, ROASTBEEF)

Količina: 300 g

9,21 €
V košarico
Gorčica

Količina: 540 g

2,30 €
V košarico
GOZDNE GOBE (mešane)

Količina: 1 kg

4,49 €
V košarico

 

Šifra:  Kategorija: 
Temperaturni režim: 
Cena:
V košarico

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

O nas

  • Naša zgodba
  • Kontakt

Naročanje

  • Splošni pogoji poslovanja
  • Piškotki
  • Pogoji dostave

Kontakt

Elektronska pošta: info@zagriz.si

Telefon: 04 292 7999

Naslov podjetja: Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj
Prevzemno mesto: Gorenjesavska cesta 5, 4000 Kranj

   
© 2023 Monsun d.o.o. Vse pravice pridržane.
Presenetite z darilom na dom
0