CHEFOV TATARSKI BIFTEK
Sestavine
- 300 g goveje pljučne
- sredica kruha z drožmi
- 1 žlica gorčice
- 1 limona
- 2 mehko kuhani jajci
- 50 g rukole
- oljčno olje
- sol
- poper
Postopek
Zaradi enostavnejšega rezanja vzamemo pljučno, ki je še na pol zmrznjena. Narežemo na drobne kocke, solimo, dobro premešamo in postavimo v hladilnik.
Medtem pripravimo omako. V posodico damo dve mehko kuhani jajci, žlico gorčice, nekaj sredice kruha z drožmi, sok polovice limone, sol in poper. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, med miksanjem pa počasi dodajamo oljčno olje, da se naredi emulzija.
Nato sredico kruha z drožmi natrgamo na pekač in postavimo za 15 minut v pečico na 150 stopinj, da se zapeče. Nato vse skupaj zdrobimo v drobtine.
Narezano meso popramo in po potrebi še dodatno solimo, dodamo malo oljčnega olja, natrgane liste rukole, malo stisnjene limone in dobro premešamo.
Serviramo tako, da v posodico podlijemo žlico omake, potresemo z drobtinami, gor položimo tatarski biftek, potresemo še malo drobtin in postrežemo.