GRATINIRANE JAKOBOVE ŠKOLJKE
4 20 min
Sestavine
- 8 jakobovih školjk
- 8 krhljev sesekljanih suhih paradižnikov v olju
- 2 stroka sesekljanega česna
- šopek sesekljanega peteršilja
- Sol
- Poper
- 30g masla
- 2-3 žlice drobtin
- 1 jajce
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Odtaljene jakobove školjke v lupini nežno solimo in popramo ter jih eno zraven druge položimo na pekač.
Peteršilj, česen in paradižnik zmešamo skupaj. Prelijemo s stopljenim maslom, dodamo jajce ter parmezan in še enkrat dobro premešamo. Postopoma dodajamo drobtine. Ko se zmes zgosti in je še vedno tekoča, vsako školjko posebej prekrijemo s približno 1 žlico zmesi.
Postavimo v pečico ogreto na 220 stopinj in pečemo 5-7 minut.
Školjke takoj postrežemo.
DOBER TEK !