GRATINIRANE KLAPAVICE
2 20
Sestavine
- 1 paket novozelandskih školjk
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- šopek svežega peteršilja
- 2 dl suhega belega vina
- 1 žlica kisle smetane
- parmezan
- bele krušne drobtine
- olivno olje
- sol
- poper
Postopek
Šalotko na drobno narežemo, česen pa sesekljamo. Pripravimo tudi sesekljane liste svežega peteršilja.
Na vroči ponvi z olivnim oljem prepražimo šalotko in česen, dodamo belo vino in v ponev položimo školjke z mesom navzdol. Solimo in popramo, po slabi minuti pa školjke preložimo na krožnik. Omako prelijemo v stekleno posodico in ji dodamo sesekljan peteršilj, drobtine, nariban parmezan in kislo smetano. Po okusu začinimo.
Na vsako školjčno meso položimo žlico omake in školjke naložimo na pekač. V pečici jih še 10 minut zapečemo na 210 stopinj in takoj postrežemo.