Imate tudi vi hobotnico za »kraljico« poletnih piknikov, saj je imenitnega izgleda in še boljšega okusa, a se žal tako poredko pojavi v javnosti (oz. na mizi)?
HOBOTNICA IZPOD PEKE
Sestavine
Postopek
Z vnaprej kuhano hobotnico iz svežih Atlantskih morij se boste lahko enostavno in veliko bolj pogosto družili s to »kraljevsko« poslastico.
Dovolj jo je samo narezati in je skupaj s kuhanim krompirjem, šalotko, peteršiljem, limono ter oljčnim oljem pripravljena za skok v solato.
Lahko pa se lotite ognjene igre in svojo kraljico zapeljete pod peko. Narežite zelenjavo na večje kose (čebulo, korenje, krompir, por), strite česen, grobo sesekljajte svež peteršilj in dodajte nekaj vejic rožmarina.
Zalijte z vodo in kakovostnim belim vinom, po vrhu pa naložite večje kose že kuhane hobotnice.
Položite peko na kurišče, pokrijte s pokrovom in nanj naložite žerjavico. Po samo 40 minutah bo hobotnica vabljivo zapečena, zelenjava mehka, omaka pa zares okusna.
Za prste polizat’!