To je predigra za prste obliznit. Hitro, enostavno, a božanskega okusa.
LAHKA PREDIGRA
Sestavine
Goveji karpačo
- goveji karpačo
- 15 g suhih brusnic
- 2 žlici gorčice s semeni
- jabolko Granny Smith
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Pečene lovke hobotnice
- 2 lovki hobotnice
- 10 zelenih oliv (brez koščic)
- sušeni paradižniki v olju (cca 10 polovic)
- 2 krompirja
- 1 strok česna
- svež rožmarin
- oljčno olje
- sol
- poper
Carski praženec z malino
- 500 g carskega praženca
- 200 g malin
- 50 g masla
- 1 žlička mletega sladkorja
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Goveji karpačo
Rezine zmrznjenega govejega karpača položimo na krožnik in pustimo, da se odtali. Medtem v posodi zmešamo sesekljane brusnice, na kocke narezano in olupljeno jabolko, gorčico s semeni in oljčno olje. Solimo in popramo po okusu. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo in enakomerno razporedimo po karpaču.
Pečene lovke hobotnice
V slanem kropu skuhamo na majhne kocke narezan krompir. Odcedimo.
Hobotnico na oljčnem olju popečemo, da postane hrustljava. Odstavimo, v isti ponvi pa dobro prepražimo drobno narezane olive in suhe paradižnike ter sesekljan česen. Dodamo rožmarin, solimo in popramo. Dodamo še kuhan krompir, dobro premešamo in postrežemo skupaj s pečenimi lovkami hobotnice.
Carski praženec z malino
V večji ponvi raztopimo maslo in na njej dobro popečemo praženec. Vmes dodamo mleti sladkor, da malo karamelizira in praženec naredi še bolj hrustljavega. Posebej v kozici skuhamo maline in sladkor ter postrežemo s pražencem kot omako.
Valentinovo je vajin praznik, privoščita si ga na okusen način!
Vajin Bine Volčič