Zagriz' | LAHKOTEN, DECEMBRSKI LOSOS V TESTU
Skip to content

Brezplačna dostava nad 40 €!

Menu
Iskanje
0 04 292 7999
Najboljše za pod zob
Menu
  • Kategorije izdelkov
  • Vsi izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Ugodnosti in novosti
  • Začinjeni nasveti
  • Seznam želja

Domov > Začinjeni nasveti > LAHKOTEN, DECEMBRSKI LOSOS V TESTU

  • Ugodnosti in novosti
  • Kategorije izdelkov
    • Pojdi nazaj
    • Pokloni darilo
      • Pojdi nazaj
      • Paketi
      • Boni in darila
    • Rdeče meso
    • Divjačina
    • Mesni izdelki
    • Vse za shrambo
      • Pojdi nazaj
      • Ostalo
    • Raki in morski sadeži
    • Glavonožci
    • Zamrznjene ribe
    • Perutnina in belo meso
    • Predpripravljeni izdelki
      • Pojdi nazaj
      • Nekaj sladkega
      • Slano
    • Gotove jedi
    • Krompir
    • Konzervirani izdelki
    • Testenine
    • Vinska karta
      • Pojdi nazaj
      • Rdeče vino
    • Sadje in zelenjava
    • Žgane pijače
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Akcijski izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Začinjeni nasveti
  • Kontakt
  • O nas

LAHKOTEN, DECEMBRSKI LOSOS V TESTU

Sestavine

  • 1200 g lososovega fileja s kožo  
  • 200 g feta sira
  • 2 jajci
  • 2 limoni
  • 1 kg špinače v listih
  • česen
  • čebula
  • 1 kg listnatega testa
  • šopek svežega peteršilja
  • 250 g masla

Postopek

Losos obrežemo in obreznine prihranimo za omako. Lososa narežemo na tri 400-gramske fileje.

Na ponvi na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo odtaljeno špinačo (prej iztisnemo odvečno tekočino) ter vse skupaj še malo prepražimo. Dodamo naribano limonino lupino, solimo in popramo. Prestavimo v drugo posodo in ohladimo. Dodamo še nadrobljen feta sir ter eno jajce, da vse skupaj poveže.

Po pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo, ga namažemo z jajcem in v spodnjo polovico položimo špinačo. Nanjo postavimo file lososa in še eno plast špinače.

Zavijemo v ličen “paketek” in testo po vrhu ponovno  namažemo z jajcem. Pečemo v pečici pri 210 stopinj približno 25 minut.

Medtem pripravimo masleno ribjo omako. Lososovo kožo in obrezline, ki smo jih prihranili, skuhamo v 2 dl rahlo osoljene vode skupaj z nekaj stroki česna, vejicami peteršilja in malenkost popra. Po desetih minutah precedimo v drugo posodo, to ribjo osnovo pa pokuhamo do 0,5 dl in zmanjšamo ogenj na minimum. Dodamo malo soka limone. Nato med mešanjem počasi dodajamo hladno maslo, da se naredi emulzija. Odstavimo z ognja, vmešamo še sesekljan peteršilj ter po potrebi solimo in popramo.

Pečene lososove “paketke” prerežemo na polovico in postrežemo z masleno omako. Dober tek!

Izdelki uporabljeni v receptu

Maslo

Količina: 250 g

5,15 €
V košarico
Trenutno razprodano
kg
LOSOSOV FILE (cel, s kožo)

Količina: 1,5 kg

27,10 €
V košarico
JAJCA (hlevska reja)

Enota: paket

0,25 €
V košarico
ŠPINAČA (list)

Količina: 2,5 kg

4,91 €
V košarico

 

Šifra:  Kategorija: 
Temperaturni režim: 
Cena:
V košarico

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

O nas

  • Naša zgodba
  • Kontakt

Naročanje

  • Splošni pogoji poslovanja
  • Piškotki
  • Pogoji dostave

Kontakt

Elektronska pošta: info@zagriz.si

Telefon: 04 292 7999

Naslov podjetja: Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj
Prevzemno mesto: Gorenjesavska cesta 5, 4000 Kranj

   
© 2023 Monsun d.o.o. Vse pravice pridržane.
Presenetite z darilom na dom
0