Zagriz' | NAJBOLJŠI NAČIN ZA PRIPRAVO SLASTNIH LIGNJEV
Skip to content

Brezplačna dostava nad 40 €!

Menu
Iskanje
0 04 292 7999
Najboljše za pod zob
Menu
  • Kategorije izdelkov
  • Vsi izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Ugodnosti in novosti
  • Začinjeni nasveti
  • Seznam želja

Domov > Začinjeni nasveti > NAJBOLJŠI NAČIN ZA PRIPRAVO SLASTNIH LIGNJEV

  • Ugodnosti in novosti
  • Kategorije izdelkov
    • Pojdi nazaj
    • Pokloni darilo
      • Pojdi nazaj
      • Paketi
      • Boni in darila
    • Rdeče meso
    • Divjačina
    • Mesni izdelki
    • Vse za shrambo
      • Pojdi nazaj
      • Ostalo
    • Raki in morski sadeži
    • Glavonožci
    • Zamrznjene ribe
    • Perutnina in belo meso
    • Predpripravljeni izdelki
      • Pojdi nazaj
      • Nekaj sladkega
      • Slano
    • Gotove jedi
    • Krompir
    • Konzervirani izdelki
    • Testenine
    • Vinska karta
      • Pojdi nazaj
      • Rdeče vino
    • Sadje in zelenjava
    • Žgane pijače
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Akcijski izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Začinjeni nasveti
  • Kontakt
  • O nas

NAJBOLJŠI NAČIN ZA PRIPRAVO SLASTNIH LIGNJEV

Sestavine

  • LIGNJI (premium)

Postopek

Najboljši način za pripravo slastnih lignjev

Lignje poznamo na več načinov – polnjene, ocvrte, tudi v brodetu. Ampak nič ne ohrani njihovega nežnega okusa in teksture tako kot hitra priprava na žaru.

Čiščenje lignjev

Čiščenje lignjev je izredno enostavno in ga lahko brez večjega napora opravite doma. Z eno roko zgrabimo za trup, z drugo pa za glavo, nežno zavrtimo in izvlečemo lovke ter notranje organe. Lovke odrežemo tik pod očmi in jih shranimo za pripravo, ostali del pa zavržemo.

Iz trupa potegnemo kost in morebitne mehke dele, ki so še ostali znotraj trupa.

Priprava lignjev na žaru

Lignje rahlo polijte z olivnim oljem, ter jih na žaru popecite na vsaki strani zgolj za 2-3 minute. Podobno lahko uporabite tudi rebrasto ali celo navadno ponev, poskrbite samo, da bo dovolj vroča.

Chimichurri omaka

Naš nasvet za svežino ob sladkem lignju s priokusom žara je hitra in enostavna chimichurri omaka. Na majhne kocke narežite in zmešajte rdečo, zeleno in rumeno papriko ter čebulo. Nasekljajte in dodajte še česen, origano in peteršilj. Stisnite sok limete, začinite s poprom, soljo in kajenskim poprom, prelijte z olivnim oljem in dobro premešajte ter postrezite ob pečenem lignju.

 

DOBER TEK 

Izdelki uporabljeni v receptu

Trenutno razprodano
kg
LIGNJI (premium)

Količina: 140 g

2,89 €
V košarico
Ekstra deviško oljčno olje

Volumen: 1 l

7,00 €
V košarico

 

Šifra:  Kategorija: 
Temperaturni režim: 
Cena:
V košarico

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

O nas

  • Naša zgodba
  • Kontakt

Naročanje

  • Splošni pogoji poslovanja
  • Piškotki
  • Pogoji dostave

Kontakt

Elektronska pošta: info@zagriz.si

Telefon: 04 292 7999

Naslov podjetja: Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj
Prevzemno mesto: Gorenjesavska cesta 5, 4000 Kranj

   
© 2023 Monsun d.o.o. Vse pravice pridržane.
Presenetite z darilom na dom
0