Zagriz' | OSLIČEV FISH’N’CHIPS
Skip to content

Brezplačna dostava nad 40 €!

Menu
Iskanje
0 04 292 7999
Najboljše za pod zob
Menu
  • Kategorije izdelkov
  • Vsi izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Ugodnosti in novosti
  • Začinjeni nasveti
  • Seznam želja

Domov > Začinjeni nasveti > OSLIČEV FISH’N’CHIPS

  • Ugodnosti in novosti
  • Kategorije izdelkov
    • Pojdi nazaj
    • Pokloni darilo
      • Pojdi nazaj
      • Paketi
      • Boni in darila
    • Rdeče meso
    • Divjačina
    • Mesni izdelki
    • Vse za shrambo
      • Pojdi nazaj
      • Ostalo
    • Raki in morski sadeži
    • Glavonožci
    • Zamrznjene ribe
    • Perutnina in belo meso
    • Predpripravljeni izdelki
      • Pojdi nazaj
      • Nekaj sladkega
      • Slano
    • Gotove jedi
    • Krompir
    • Konzervirani izdelki
    • Testenine
    • Vinska karta
      • Pojdi nazaj
      • Rdeče vino
    • Sadje in zelenjava
    • Žgane pijače
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Akcijski izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Začinjeni nasveti
  • Kontakt
  • O nas

OSLIČEV FISH’N’CHIPS

  4   45 min

Sestavine

4 fileji osliča

200 g bele večnamenske moke

50g koruznega škroba (gustin)

1 žlička pecilnega praška

sol

poper

1 žlica kurkume

350 ml mineralne vode

1 rumenjak

100 ml oljčnega olja

šopek svežega peteršilja

1 strok česna

1 limeta (sok in lupina)

Postopek

Odtaljene fileje osliča dobro osušimo s papirnato brisačo ter začinimo s soljo in poprom. Cel strok česna prerežemo počez, obe polovici začinimo po prerezanem delu, zavijemo v alu folijo in pečemo na 200 stopinj 30 minut.

Zmes za paniranje pripravimo tako, da zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, kurkumo, sol in poper ter prelijemo z mineralno vodo in razmešamo v gladko gosto tekočo zmes. Pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Medtem iz rumenjaka in oljčnega olja stepemo majonezo, dodamo limetin sok in nastrgano limetino lupinico, nato še sesekljan peteršilj in pretlačen pečen česen. Začinimo s soljo in poprom ter po želji dodamo še drobno nasekljan rdeč čili.

Na koncu fileje osliča pomočimo v pripravljeno zmes za paniranje in jih ocvremo v vročem olju. Enako ocvremo še pomfri iz sladkega krompirja. Odvečno maščobo odcedimo na papirnati brisači ter fish’n’chips postrežemo z domačo majonezno pomako.

 

DOBER TEK

Izdelki uporabljeni v receptu

Oslič file

Količina: 1 kg

7,73 €
V košarico
Bela moka (t400)

Količina: 1 kg

2,15 €
V košarico
Ekstra deviško oljčno olje

Volumen: 1 l

7,00 €
V košarico
Zasebno: Pomfri sladkega krompirja

Količina: 2 kg

5,22 €
V košarico

 

Šifra:  Kategorija: 
Temperaturni režim: 
Cena:
V košarico

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

O nas

  • Naša zgodba
  • Kontakt

Naročanje

  • Splošni pogoji poslovanja
  • Piškotki
  • Pogoji dostave

Kontakt

Elektronska pošta: info@zagriz.si

Telefon: 04 292 7999

Naslov podjetja: Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj
Prevzemno mesto: Gorenjesavska cesta 5, 4000 Kranj

   
© 2023 Monsun d.o.o. Vse pravice pridržane.
Presenetite z darilom na dom
0