OSLIČEV FISH’N’CHIPS
Sestavine
4 fileji osliča
200 g bele večnamenske moke
50g koruznega škroba (gustin)
1 žlička pecilnega praška
sol
poper
1 žlica kurkume
350 ml mineralne vode
1 rumenjak
100 ml oljčnega olja
šopek svežega peteršilja
1 strok česna
1 limeta (sok in lupina)
Postopek
Odtaljene fileje osliča dobro osušimo s papirnato brisačo ter začinimo s soljo in poprom. Cel strok česna prerežemo počez, obe polovici začinimo po prerezanem delu, zavijemo v alu folijo in pečemo na 200 stopinj 30 minut.
Zmes za paniranje pripravimo tako, da zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, kurkumo, sol in poper ter prelijemo z mineralno vodo in razmešamo v gladko gosto tekočo zmes. Pustimo počivati v hladilniku 20 minut. Medtem iz rumenjaka in oljčnega olja stepemo majonezo, dodamo limetin sok in nastrgano limetino lupinico, nato še sesekljan peteršilj in pretlačen pečen česen. Začinimo s soljo in poprom ter po želji dodamo še drobno nasekljan rdeč čili.
Na koncu fileje osliča pomočimo v pripravljeno zmes za paniranje in jih ocvremo v vročem olju. Enako ocvremo še pomfri iz sladkega krompirja. Odvečno maščobo odcedimo na papirnati brisači ter fish’n’chips postrežemo z domačo majonezno pomako.
DOBER TEK