V petih minutah do slastne, hrustljave pogače? Preveri kako …
PRAVA ITALIJANSKA PIZZA oz. PINSA
Sestavine
Postopek
S tem predpečenim testom z drožmi te pa resnično noben nenajavljen gost ne more več presenetiti – ko imaš ogreto pečico na 250 stopinj, rabiš samo še 5 minut za vročo, hrustljavo in slastno pogačo. Svetujem, da jo obložiš po svojem okusu in pečeš kar direkt na mreži pečice, da jo vročina čim prej pregreje. Nadev je lahko kar nepremagljiva klasika s parma pelati in mozzarello buffala, ki jo na koncu pokapaš z oljčnim oljem in dodaš svežo baziliko, ali pa slovenska inspiracija z domačo skuto, tlačenko, bučnim oljem in naribano pomarančno lupinico.
Še novica za starše: priprava te pinse je otročje lahka in zato nepogrešljiva sestavina družinskih hladilnikov – da bodo mladinci svojo volčjo lakoto potešili hitro in zdravo