SLASTNE KOZICE V TEMPURI IN GRATINIRANI ŠTRUKLJI – TO JE PAKET MAMI & JAZ
Sestavine
Kozice v tempuri :
- 250 g repkov argentinskih kozic
- 100 g bele moke ostre
- 50 g gustin
- 200 ml vode
- olje za cvrtje
- 100 g kisla smetana
- začimbna mešanica Alpine Curry (Aromica)
- sol
Gratinirani štruklji:
- 480 g skutinih štrukljev
- 50 g masla
- 3 žlice sladkorja
- 2 jabolki
- limona
- 150 g pasirane skute
- 2 žlici kisle smetane
- zlate rozine
- vanilija mleta (Aromica)
- 1 jajce
Postopek
Priprava kozice v tempuri:
Kozicam odstranimo lupino, pri čemer se repek lupine drži mesa.
Za pripravo tempure v posodi zmešamo moko, škrob, ščep soli in ledeno mrzlo vodo. Na hitro zmešamo, da zmes ne postane lepljiva (še preden se začne razvijati gluten).
Olje za cvrtje segrejemo na 200 stopinj, vsak repek pomočimo v tempuro in ocvremo – v olju samo 30 sekund! Položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.
Pred serviranjem pripravimo še pomako tako, da v kislo smetano vmešamo žlico Alpine Curry mešanice in vse skupaj po okusu solimo.
Priprava:
Ponev segrejemo, stopimo maslo, dodamo 1 žlico sladkorja in ga nežno karameliziramo. Dodamo olupljeni in naribani jabolki, nastrgano limonino lupino in noževo konico mlete vanilije. Dobro prepražimo, da vsa voda izpari. Odstavimo. Posebej v posodi zmešamo pasirano skuto, kislo smetano, noževo konico mlete vanilije, po želji dodamo še rozine. V zmes zmešamo 1 jajce in 2 žlici sladkorja. Odtaljene štruklje položimo v ognjevarno posodo, na vsak kos položimo zvrhano žlico praženih jabolk in po vrhu zalijemo s skutno zmesjo. Pečemo 25 minut v pečici pri 165 stopinjah. |