Zagriz' | SLASTNE KOZICE V TEMPURI IN GRATINIRANI ŠTRUKLJI - TO JE PAKET MAMI & JAZ
Skip to content

Brezplačna dostava nad 40 €!

Menu
Iskanje
0 04 292 7999
Najboljše za pod zob
Menu
  • Kategorije izdelkov
  • Vsi izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Ugodnosti in novosti
  • Začinjeni nasveti
  • Seznam želja

Domov > Začinjeni nasveti > SLASTNE KOZICE V TEMPURI IN GRATINIRANI ŠTRUKLJI – TO JE PAKET MAMI & JAZ

  • Ugodnosti in novosti
  • Kategorije izdelkov
    • Pojdi nazaj
    • Pokloni darilo
      • Pojdi nazaj
      • Paketi
      • Boni in darila
    • Rdeče meso
    • Divjačina
    • Mesni izdelki
    • Vse za shrambo
      • Pojdi nazaj
      • Ostalo
    • Raki in morski sadeži
    • Glavonožci
    • Zamrznjene ribe
    • Perutnina in belo meso
    • Predpripravljeni izdelki
      • Pojdi nazaj
      • Nekaj sladkega
      • Slano
    • Gotove jedi
    • Krompir
    • Konzervirani izdelki
    • Testenine
    • Vinska karta
      • Pojdi nazaj
      • Rdeče vino
    • Sadje in zelenjava
    • Žgane pijače
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Akcijski izdelki
  • Akcijski izdelki
  • Začinjeni nasveti
  • Kontakt
  • O nas

SLASTNE KOZICE V TEMPURI IN GRATINIRANI ŠTRUKLJI – TO JE PAKET MAMI & JAZ

  4   20 min

Sestavine

Kozice v tempuri :

  • 250 g repkov argentinskih kozic
  • 100 g bele moke ostre
  • 50 g gustin
  • 200 ml vode
  • olje za cvrtje
  • 100 g kisla smetana
  • začimbna mešanica Alpine Curry (Aromica)
  • sol

Gratinirani štruklji:

  • 480 g skutinih štrukljev
  • 50 g masla
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 jabolki
  • limona
  • 150 g pasirane skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • zlate rozine
  • vanilija mleta (Aromica)
  • 1 jajce

Postopek

Priprava kozice v tempuri:

Kozicam odstranimo lupino, pri čemer se repek lupine drži mesa.

Za pripravo tempure v posodi zmešamo moko, škrob, ščep soli in ledeno mrzlo vodo. Na hitro zmešamo, da zmes ne postane lepljiva (še preden se začne razvijati gluten).

Olje za cvrtje segrejemo na 200 stopinj, vsak repek pomočimo v tempuro in ocvremo – v olju samo 30 sekund! Položimo na papirnato brisačo, da popivna odvečno olje.

Pred serviranjem pripravimo še pomako tako, da v kislo smetano vmešamo žlico Alpine Curry mešanice in vse skupaj po okusu solimo.

 

Priprava:

Ponev segrejemo, stopimo maslo, dodamo 1 žlico sladkorja in ga nežno karameliziramo. Dodamo olupljeni in naribani jabolki, nastrgano limonino lupino in noževo konico mlete vanilije. Dobro prepražimo, da vsa voda izpari. Odstavimo.

Posebej v posodi zmešamo pasirano skuto, kislo smetano, noževo konico mlete vanilije, po želji dodamo še rozine. V zmes zmešamo 1 jajce in 2 žlici sladkorja.

Odtaljene štruklje položimo v ognjevarno posodo, na vsak kos položimo zvrhano žlico praženih jabolk in po vrhu zalijemo s skutno zmesjo. Pečemo 25 minut v pečici pri 165 stopinjah.

Izdelki uporabljeni v receptu

 

Šifra:  Kategorija: 
Temperaturni režim: 
Cena:
V košarico

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

O nas

  • Naša zgodba
  • Kontakt

Naročanje

  • Splošni pogoji poslovanja
  • Piškotki
  • Pogoji dostave

Kontakt

Elektronska pošta: info@zagriz.si

Telefon: 04 292 7999

Naslov podjetja: Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj
Prevzemno mesto: Gorenjesavska cesta 5, 4000 Kranj

   
© 2023 Monsun d.o.o. Vse pravice pridržane.
Presenetite z darilom na dom
0