Kolikokrat sem slišat takle pogovor:
“…tolk so bli mehki ribsi, da je šla kost kr sama ven!”
Meni pa kocine pokonci – KAAAJ?
Kolikokrat sem slišat takle pogovor:
“…tolk so bli mehki ribsi, da je šla kost kr sama ven!”
Meni pa kocine pokonci – KAAAJ?
Je res to vrhunec svinjskih reber? Ne, ni jih treba “smoukat” 12 ur in več, in tudi to čudovito meso si zasluži več kot vedno enak dimljen okus.
Čeprav se »mehko, da gre od kosti« sliši popolno in ameriško, ampak ni. Point svinjskih »ribsov« je čisto drugje.
Gremo lepo po vrsti …
Najprej dobra sestavina, potem pa akcija!
Tole je najbolj simpl način, kako pripravit sočne in okusne svinjske ribse v zaprtem žaru. Brez velike filozofije!
Svinjska rebra najprej solite in poprate na obeh straneh. Seveda lahko uporabite mešanico poprov za BBQ, vendar se je treba zavedati, da z vsako dodatno sestavino oziroma začimbo posežemo v prvinski okus svinjine.
Pripravite pokriti žar na temperaturo 150 stopinj in ne pozabite vložiti ploščo za indirektno pečenje.
Na rešetko položite rebra tako, da so kosti obrnjene navzdol. Preden pokrijete žar, jih lahko nežno premažemo s svinjsko mastjo. Tako se okus svinjine še bolj poudari.
Potem pa eno uro in pol pustite peči, pri čemer ohranjajte konstantno temperaturo. Tukaj bo malo igračkanja z odpiranjem in zapiranjem lopute za dovod in odvod zraka. Ampak žar je veselje, kajne?
Med peko postopek s svinjsko mastjo še dvakrat ponovite. S tem preprečite, da bi se rebra izsušila.
Zdej pa finiš. Zaključevanje jedi je lahko različno, odvisno od okusov, ki so vam všeč. Tukaj seveda govorim o glaziranju. Rebra lahko glazirate s klasično BBQ omako.
Lahko pa rebra z okusom zapeljete v smer Daljnega vzhoda in pripravite domačo mešanico meda in sojine omake v razmerju 1:1 ter dodate sesekljan česen po okusu.
Ker je prav ohraniti prvinski okus svinjine, reber ne glazirajte predebelo. Potem pustite rebra v žaru še slabe pol ure, ponovno na tanko premažite z izbrano omako in voilà – sočni in slastni »ribsi« so pripravljeni!
Dober tek!
Vaš Bine
Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.