Lososa ni treba vedno samo peči ali sopariti, lahko si upaš več in se ponosno pohvališ pred svojimi gosti – mariniraj ga!
SVEŽI LOSOS MALO DRUGAČE
)
Sestavine
- svež file lososa
- sol
- sladkor
- limona
- pomaranča
- koriander
- wasabi majoneza
Postopek
Lososa ni treba vedno samo peči ali sopariti, lahko si upaš več in se ponosno pohvališ pred svojimi gosti – mariniraj ga!
Otročje lahek postopek: skupaj zmešaj kilo grobe soli in pol kile sladkorja, dodaj naribano lupinico čim več različnih agrumov (limone, pomaranče, limete, grenivke…), dodaj strta koriandrova semena in premešaj.
Cel file lososa zakoplji v to mešanico in daj v hladilnik za 12 ur. Drugi dan ga dobro speri pod tekočo mrzlo vodo in do suhega popivnaj s papirnato brisačo. Nato lososa samo narežeš tanke rezine, po želji dodaš oljčno olje in sojino omako, če pa vse skupaj nadgradiš še z wasabi majonezo, si pa res »fjužn«!