SVINJSKA RIBICA Z GROZDJEM IN PRŠUTOM
2 40
Sestavine
- 1 svinjska ribica (cca 300 g)
- svinjska mrežica
- 150 g belega grozdja
- 2 dl suhega belega vina
- 3 rezine pršuta
- sveži žajbelj
- maslo
- 1 žlica gorčice s semeni
- sol
- poper
- korenčkovi štruklji (pripravljeni)
Postopek
Cel kos svinjske ribice solimo in popramo ter jo tesno zavijemo v svinjsko mrežico.
Na vroči ponvi jo na maslu na hitro opečemo z vseh strani. Nato prestavimo meso v pečico in pečemo še 15 minut na 220 stopinj. Središčna temperatura mesa naj doseže cca. 65 stopinj.
V isti ponvi, kjer smo opekli meso, prepražimo še polovice grozdja, na trakce narezan pršut, nasekljan žajbelj in žlico gorčice s semeni.
Vse skupaj prelijemo z belim vinom in reduciramo.
Medtem na maslu popečemo odmrznjen in pogret korenčkov štrukelj ter serviramo skupaj s svinjsko ribico in omako.
DOBER TEK!