Letos se razvajata doma. Mix sestavin, ki vaju bo v manj kot pol ure priprave, popeljal v kulinarično ekstazo.
VALENTINOV MIX
Sestavine
Rakov koktejl
- 200 g repkov kozic
- 6 češnjevih paradižnikov
- 50 g koromača
- 50 g ledenke
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici majoneze
- 0,02 l konjaka
- 1 strok vanilije
- polovica limone
- sol
- poper
Flank stejk
- 2 flank stejka
- ajdovi njoki
- maslo
- 4 stroki česna
- limona
- 60 g modrega sira
- sol
- poper
Postopek
Za tiste s še posebej gurmanskimi željami je pravi začetek rakov koktajl z repki kozic kot »quicky« za največjo lakoto…, za sočno nadaljevanje pa poskrbi testosteronski »flank stejk« in ajdovi njoki. Dodatni endorfini se skrivajo v čokoladnem Soul-Flé, tako da bo Ona zagotovo zadovolj(e)na…
PRIPRAVA:
Rakov koktejl
Repke kozic na hitro zblanširamo v vreli osoljeni vodi, jih ohladimo in narežemo na tretjine. Posebej v skledi zmešamo kečap, majonezo, konjak, sredico vanilije, limonin sok ter sol in poper. Dodamo na četrtine narezane češnjeve paradižnike, drobno narezan koromač in tanke trakce ledenke. Primešamo kozice, po okusu še dodatno začinimo s soljo in poprom. Takoj postrežemo.
Flank stejk
Flank stejk solimo in popramo na obeh straneh ter ga opečemo na vročem olju. Dodamo kocke masla, vejico svežega timijana in nekaj strokov česna. Pustimo, da se stejk okopa v maslu in začimbah. Nato v isti ponvi skupaj z mesom opečemo polovici limone na prerezani strani. Ko je stejk pečen, ga preložimo na desko in pustimo počivati nekaj minut. Iz ponve odstranimo tudi limone.
Medtem v večjem loncu z osoljeno vodo skuhamo ajdove njoke. Preložimo jih v ponev, kjer smo pekli meso, in jih še malo popečemo, da dobijo skorjico. Serviramo na krožnik, povrhu položimo na rezine narezan stejk. Čez vse skupaj naribamo modri sir in dober tek!
Soulfle
Sledita navodilo na embalaži. Ta SoulFle vedno uspe 🙂 .
Valentinovo je vajin praznik, privoščita si ga na okusen način!
Vajin Bine Volčič