Kam s pirhi, hrenom in prekajenim mesom?
VELIKONOČNI “ZERO WASTE” PRIGRIZEK
)
Sestavine
- listnato testo
- prekajeno meso z velikonočne mize
- dimljen sir
- 2 pirha
- hren
- gorčica
- kisla smetana
- sol
- poper
Postopek
Priprava:
Razvaljano listnato testo na tanko namažemo z gorčico, potresemo z naribanim hrenom in po celi površini razporedimo drobno sesekljano prekajeno svinjsko meso. Čez potresemo še nariban dimljeni sir in vse skupaj tesno zavijemo v rulado. Postavimo v zamrzovalnik za vsaj 2 uri.
Zamrznjeno rolado narežemo na pol centimetra debele kolobarje, ki jih polagamo na pekač s peki papirjem. Pečemo okoli 20 minut v pečici pri 180 stopinjah do zlato-rumene barve. Postrežemo z jajčno pomako, ki jo pripravimo vnaprej.
Jajčna pomaka: Olupimo in zmiksamo dve trdo kuhani jajci, skupaj z 2 žlicama kisle smetane (ali majoneze) ter 1 žličko gorčice.
Solimo in popramo po okusu, po želji lahko dodamo še drobno sesekljan sveži drobnjak ali peteršilj, v kolikor pa zgodaj spomladi nabirate čemaž, ga lahko dodate 2 mlada listka že med miksanjem.
DOBER TEK