Zagriz' | SVINJSKA RIBICA (svinjski file)

SVINJSKA RIBICA (svinjski file)

Svinjska ribica je najbolj cenjen in najbolj delikaten del svinjine. Kako jo pripravimo, da bo najboljša tudi za pod zob?

Ker svinjska ribica nima lastne maščobe, je veliko bolj okusna, če ji jo dodamo mi. Lahko jo narežemo na medaljone in jih pred peko ovijemo v slanino ali rezine pršuta. Če jo pripravljamo v celem kosu, jo pred peko lahko zavijemo v svinjsko mrežico (pečko). Če pa smo malo bolj drzni, jo lahko kuhamo v svinjski masti (masti lahko dodate vejico rožmarina in nekaj lovorjevih listov). Kuhamo jo na šibkem ognju brez cvrčanja. Temperatura masti naj ne presega 90 stopinj. Središčna temperatura mesa pa naj bo med 68 in 73 stopinj. Ne prestrašite se bolj “živih” barv, saj je svinjska ribica bolj sočna, če je v sredini še malenkost rožnata.

Naše novice ne grizejo. Prijavite se.

Vnesite svoj e-poštni naslov in takoj boste izvedeli, kaj novega se kuha pri nas.

Presenetite z darilom na dom